Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety indycze z groszkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 30 dag
sól do smaku
pieprz
szczypiorek 2 łyzki
koperek 2 łyżki
połówka marchewki
Czosnek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
groszek konserwowy pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety indycze z groszkiem

Mięso mielone przekładamy do miski. Połówkę średniej marchewki ścieram na tarce o grubych oczkach i wsypuję do mięsa, szczypiorek i koperek drobno siekam i mieszam razem z masą mięsną, dodaję przyprawy i bułkę tartą, całość razem dokładnie wyrabiam na masę. Na koniec dodaję już tylko odsączony zielony groszek i delikatnie mieszam, następnie wyrabiam z mięsa zgrabne kulki, które gotuję kilka minut w osolonym wrzątku. Wywar po pulpetach można wykorzystać do zupy lub sosu. Podajemy z ziemniakami, sosem, chlebem, jak komu smakuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.05.2017 16:50
bardzo dobre
TyTaN 15.02.2017 09:17
Nie jadłem jeszcze takich,ciekawe
erym 26.09.2014 10:26
zielone pulpety, super zdrowe!
Margo1 09.12.2013 10:53
takich jeszcze nie robiłam
adelajda 11.08.2013 13:03
smaczne pulpety !!!!
Bernadeta1 04.06.2013 13:12
smacznie wyglądają
Mona73 24.05.2013 16:49
groszek do obiadu, fajny pomysł
Megg 24.05.2013 16:07
wspaniały obiadek :)
iwi 24.05.2013 15:59
Fajny pomysł na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak