Pulpety indycze w paprykowym sosie

Pulpety indycze w paprykowym sosie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Dietetyczne pulpety w aksamitnym sosie
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    400 gramów
  • musztarda Sarepska Prymat

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • oliwa

    1 łyżka
  • wrzątek

    700 mililitrów
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • oregano suszone Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego.

Cebulę i papryki siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, zalewamy wrzątkiem, gotujemy przez kwadrans.
Lekko studzimy i blendujemy. Przecieramy przez sito, ponownie wstawiamy na płomień, do smaku doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy pulpety, szczyptę oregano, gotujemy kwadrans.

Następnie dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy mięsa mielonego z udźca indyka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat