Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety indycze w paprykowym sosie

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Dietetyczne pulpety w aksamitnym sosie

Składniki:

mięso mielone indycze 400 gramów
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
cebula 1 sztuka
papryka czerwona 2 sztuki
oliwa 1 łyżka
wrzątek 700 mililitrów
mąka kukurydziana 1 łyżka
Oregano suszone Prymat 1 szczypta

Porada

W przepisie użyliśmy mięsa mielonego z udźca indyka.

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety indycze w paprykowym sosie

Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego.

Cebulę i papryki siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie, zalewamy wrzątkiem, gotujemy przez kwadrans.
Lekko studzimy i blendujemy. Przecieramy przez sito, ponownie wstawiamy na płomień, do smaku doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy pulpety, szczyptę oregano, gotujemy kwadrans.

Następnie dodajemy mąkę wymieszaną w zimnej wodzie, dokładnie rozprowadzamy, zagotowujemy.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak