Pulpety Drobiowe.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone drobiowe

    1 kg
  • cebula

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 lyzki
  • jajko

    2 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól do smaku

  • Liść lubczyku suszony Prymat

  • ząbek czosnku

    2 szt
  • kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe)

    1 szt
  • pomidory krojone z puszki

  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimi w kosteczke lub razem z czosnkiem blendujemy,dodajemy do miesa razem z bulka tarta ,jajkami,sola,pieprzem,lubczykiem,cosnkiem i papryka. Wszystkie składniki mieszamy i formujemy pulpeciki. W garnku gotujemy ok. 1 litra wody z przyprawami – będzie to jednocześnie baza do sosu. Na wrzątek wrzucamy kolejno wszystkie pulpety, gotujemy ok. 20minut, następnie do wywaru dodajemy puszkę pomidorow,wrzucamy pulpety i dusimy ok 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.11.2014 18:15
na pewno smaczne.
berys18 06.11.2014 07:49
wyglądają bardzo smacznie
Marta Ryżek-Kalkowska 05.11.2014 19:16
moja córeczka bardzo lubi takie pulpeciki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat