Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety Drobiowe.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 1 kg
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyzki
jajko 2 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat
ząbek czosnku 2 szt
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 1 szt
pomidory krojone z puszki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety Drobiowe.

Cebulę kroimi w kosteczke lub razem z czosnkiem blendujemy,dodajemy do miesa razem z bulka tarta ,jajkami,sola,pieprzem,lubczykiem,cosnkiem i papryka. Wszystkie składniki mieszamy i formujemy pulpeciki. W garnku gotujemy ok. 1 litra wody z przyprawami – będzie to jednocześnie baza do sosu. Na wrzątek wrzucamy kolejno wszystkie pulpety, gotujemy ok. 20minut, następnie do wywaru dodajemy puszkę pomidorow,wrzucamy pulpety i dusimy ok 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.11.2014 18:15
na pewno smaczne.
berys18 06.11.2014 07:49
wyglądają bardzo smacznie
Marta Ryżek-Kalkowska 05.11.2014 19:16
moja córeczka bardzo lubi takie pulpeciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak