Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z indyka

    1/2 kg
  • manna

    1/2 szklanki conajmniej
  • jajko

    1 szt
  • sól, pieprz

  • koncentrat pomidorowy

    1 mały słoik
  • mąka ziemniaczna

    1 płaska łyzka
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieso, jajo i manne wyrobic na jednolita mase (taką jak na mielone). Przyprawic do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Można też dodać posiekaną zieleninę. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy formowac okrągłe pulpety. W 1 litrze wody rozpuscić kostkę rosołową, zagotować. Do wrzacego płynu włozyc pulpety (można partiami) i gotować 20 minut. Pulpety wyjać. Do płynu dodać koncentrat pomidorowy. Mąkę ziemniaczana rozrobic w 1/4 szklanki zimnej wody i stopniowo wlewac do sosu szybko mieszając. Sos przyprawic do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anemon 05.12.2011 23:24
W sosie pomidorowym są pyszne.
Grażyna13 19.11.2011 14:47
Pyszne !
Sarenka 27.07.2011 23:06
Apetyczne
eli_555 27.05.2011 23:23
pyszne pulpeciki
ewa84 02.04.2011 17:48
mniam
Ania67 29.03.2011 18:16
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat