Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety do flaczków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątrobba cielęca lub wieprzowa 25 dkg
łój lub szpik wołowy 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety do flaczków

Wątrobę posiekać na miazgę z dodatkiem 2 łyżek łoju wołowego lub szpiku wołowego. Do masy dodać 1 surowe jajko i tyle bułki tartej, by zyskać odpowiednio gęstą do formowania pulpetów konsystencję. Masę posolić i popieprzyć, dodać drobno posiekaną 1 łyżkę natki pietruszki. Formować pulpety wielkości orzecha włoskiego i gotować razem z flaczkami ok. 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.10.2010 21:53
To dla mnie nowość
Margo1 22.08.2010 17:28
Ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak