Pulpety cielęce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    1 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szklanki
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • masło

    1 łyżka
  • cielęcina

    40 mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule drobno posiekać i udusić z masłem. Dodać do mięsa, wsypać tartą bułkę, wbić jajko, dodać sól i pieprz, kilka łyżek wody i dokładnie mięso wyrobić. Z masy formować okrągłe pulpeciki, otaczać je w mące. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Do wrzącego wywaru włożyć pulpety, gotować około 15 minut, podawać z sosem i ugotowanymi warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 18.02.2014 19:50
Z chęcią bym zjadła;)
Katarzyna59 21.02.2013 18:16
pyszne
Angelika10 08.09.2012 00:12
smaczne
ziutula 10.06.2012 18:19
gotowane klopsiki bardzo lubię
Iwona51 19.06.2011 18:13
smaczny obiadek
Iwona51 19.06.2011 18:13
smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat