Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety ala gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mieloned 70 dag
kapusta biała 1 główka mała
jajko 3 szt
kasza manna 4 łyżki
przyprawy
przecier pomidorowy 3-4 łyżki
bułka czerstwa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety ala gołąbki

Kapustę poszatkować osolić i sparzyć. Mięso wymieszać kapustą dodać mannę, sól, pieprz i vegette do smaku.Formować pulpety obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć na oleju. Następnie przełożyć do garnka zalać bulionem z 2-3 kostkami drobiowymi dodać liść laurowy i do smaku sól, pieprz i mieloną paprykę słodką.gotować na małym ogniu ok. 45min. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak