Pulpeciki zapiekane na makaronowych gniazdkach.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Pulpeciki

  • łopatka wieprzowa

    50 dag
  • jajko

    1 sztuka
  • bułka namoczona w mleku

    1 sztuka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • olej do smażenia

Dodatkowo

  • makaron

    40 dag
  • ser żółty

    10 dag
  • Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat

  • olej

    1 łyżka
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Mięso oczyszczamy,myjemy,dokładnie osuszamy i mielimy razem z bułką w maszynce.Następnie do mięsa wbijmy jajko i przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego.
2.Z mięsa formujemy niewielkie pulpeciki i obtaczamy w bułce tartej,następnie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.
3. Makaron typu gniazdka gotujemy partiami w osolonej wodzie z olejem,delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową,osączamy z wody i przekładamy do formy żaroodpornej.
4.Na makaron układamy usmażone pulpeciki,oprószamy przyprawą do makaronu i startym serem żółtym.
5.Następnie całość zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni,aż ser się roztopi i potrawa będzie gorąca.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 10.04.2017 18:34
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:59
Pomysłowo, oryginalnie.
Babeczka35 16.03.2015 19:04
Dziękuję;)
NatalkaC 16.03.2015 17:46
smakowicie wygląda to danie
Babeczka35 16.03.2015 07:35
Dziękuję i zapraszam:)
pajbek 15.03.2015 21:51
Coś dla mnie :-)
wwwiolka 15.03.2015 20:59
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat