Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z sosem grzybowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprz-wołowe 50 dag
sól, pieprz
jajko
cebulka
pieczarki 30 dag
łyżka mąki
łyżki śmietany 3

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z sosem grzybowym

Mięso mielone doprawić i wbić do środka jajko. Dokładnie wymieszać. Formować pacami zgrabne kuleczki i zarumienić na patelni z wszystkich stron. Zrobić sos pieczarkowy:
Pieczarki udusić z cebulą, łyżkę mąki rozpuścić ze szklanka zimnej wody i wlać do uduszonych pieczarek wymieszać dodać sól pieprz do smaku, pod koniec dodać 3 łyżki śmietany i zagotować. Pulpeciki wrzucić do sosu i chwilę razem poddusić. Podawać z ziemniakami i ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.12.2016 22:54
pyszny obiad
PaniMISIOWA 24.01.2011 16:34
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak