Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z ryby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z karpia 30 dag
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
bułka czerstwa 0,5 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z ryby

Filety z karpia zmielić, przed tą czynnością należy sprawdzić czy w filetach nie ma już żadnych ości. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku i razem z cebulą zmielić w maszynce. Do zmielonej ryby, cebuli i bułki dodać jajko, bułkę tartą, gałkę muszkatołową i trochę soli i pieprzu do smaku. Wszystko razem dokładnie wyrobić. Z tak przygotowanej masy wyrabiać kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać je w mące. Pulpety gotować w osolonej wodzie przez ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.01.2016 11:56
bardzo dobre
w mojej kuchni 02.01.2016 21:05
pyszne danie do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak