Pulpeciki z ryby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z karpia

    30 dag
  • cebula

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • bułka czerstwa

    0,5 szt.
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • gałka muszkatołowa mielona

    0,5 łyżeczki
  • sól

  • pieprz czarny mielony

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z karpia zmielić, przed tą czynnością należy sprawdzić czy w filetach nie ma już żadnych ości. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku i razem z cebulą zmielić w maszynce. Do zmielonej ryby, cebuli i bułki dodać jajko, bułkę tartą, gałkę muszkatołową i trochę soli i pieprzu do smaku. Wszystko razem dokładnie wyrobić. Z tak przygotowanej masy wyrabiać kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać je w mące. Pulpety gotować w osolonej wodzie przez ok 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 03.01.2016 11:56
bardzo dobre
w mojej kuchni 02.01.2016 21:05
pyszne danie do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat