Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z parowaru z papryką wędzoną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek wieprzowy 60 dkg
cebula 1 sztuka
jaja 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z parowaru z papryką wędzoną

Kroki postępowania

1
Karczek umyć, osuszyć i wraz z obraną i umytą cebulą zmielić w maszynce do mięsa.
Krok 1 - Pulpeciki z parowaru z papryką wędzoną foto
2
Dodać bułkę tartą, jajko, paprykę słodką wędzoną oraz kucharek i pieprz czarny mielony do smaku.
Krok 2 - Pulpeciki z parowaru z papryką wędzoną foto
3
Wyrobić jednolitą masę. Uformować klopsiki, ułożyć w parowarze. Parować przez około 30 minut.
Krok 3 - Pulpeciki z parowaru z papryką wędzoną foto
4
Podawać z ziemniakami i np. warzywami ugotowanymi również na parze.
Krok 4 - Pulpeciki z parowaru z papryką wędzoną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.06.2013 22:07
Smaczne i zdrowe.
kuklik 07.05.2013 20:54
ostatnio schodzą u mnie w różnych wersjach ale takiej jeszcze nie robiłam
mirosława4 15.04.2013 20:57
zdrowe i smaczne
caralajna 05.04.2013 07:03
na pewno bardziej dietetyczne niż smażone
mela25 20.03.2013 09:08
ciekawy przepis
Krystyna32 03.03.2013 07:32
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak