Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pulpeciki

mięso mielone 1 kg
marchew 3-4 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku

Sos

bulion 2-3 l
koncentrat pomidorowy 1 słoik
masło 4 łyżki
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z marchewką

Kroki postępowania

1
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Pulpeciki z marchewką foto
2
Mięso mielone wyrabiamy dokładnie z jajkami, bułką tartą, startą na tarce cebulką i przyprawami.

Dodajemy startą marchew.
Krok 2 - Pulpeciki z marchewką foto
3
Mokrymi dłońmi formujemy z masy małe pulpeciki.
Krok 3 - Pulpeciki z marchewką foto
4
W garnku zagotowujemy bulion z koncentratem pomidorowym i wrzucamy pulpeciki.

Gotujemy, na koniec dodając zaprawkę z przesmażonej mąki z masłem, jeszcze chwilę gotujemy.
Krok 4 - Pulpeciki z marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 23.02.2017 16:38
smaczne miesko
Futka 23.02.2017 13:41
Pyszne i pożywne pulpeciki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak