Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

mięso mielone z indyka np. udziec 500 gram
bułka czerstwa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
marchew 2 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
koper świeży

dodatkowo

mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z marchewką


Mięso przełożyć do miski.

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach.

Namoczyć bułkę czerstwą w mleku,odcisnąć dodać do mięsa,wraz z startą marchewką i jajkiem, dodać posiekany koperek, doprawić solą i pieprzem , wyrobić masę .
Formować małe pulpeciki, wrzucać na wrzącą wodę ,gotować 2 minuty od wypłynięcia.

Wyjąć pulpeciki .

Podawać np. z sosem lub z ulubioną surówką.

SMACZNEGO !!!!!


PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 01.09.2016 02:36
Dokładnie tak jak lubię :)
AZgotuj 31.08.2016 11:57
najlepiej lubię mięso z indyka z udźca. Świetne pulpeciki :)
Konczi 31.08.2016 11:21
Pysznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak