Pulpeciki z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    0,5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • mąka

    4 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • woda

    1.5 litra
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pulpeciki z marchewką foto
Do miski wkładamy mięso mielone, cebulę wcześniej startą na tarce oraz marchewkę,jajko,bułkę tartą .
Krok 2 - Pulpeciki z marchewką foto
Wszystko dokładnie wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Pulpeciki z marchewką foto
Formujemy pulpeciki i obtaczamy mąką.
Krok 4 - Pulpeciki z marchewką foto
Zagotowujemy wodę dodajemy kostkę rosołową i wkładamy nasze pulpeciki gotując je 25 minut zależy od ich wielkości.
Krok 5 - Pulpeciki z marchewką foto
Najlepiej smakują z różnymi sosami koperkowy,pomidorowy,ciemny itd. ;) Są pyszne i szybkie do przygotowania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuchcik89 16.12.2015 12:37
smakowite pulpeciki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat