Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
marchewka 2 szt
cebula 0,5 główki
pieprz wg uznania
sól wg uznania
Czosnek suszony Prymat wg uznania
ryż 100 g
sos do pieczeni jasny 1 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z marchewką

Mięso przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem; ryż ugotować, odcedzić. Marchewkę utrzeć na tarce na drobnych oczkach, cebulę pokroić na drobno. Mięso wymieszać z jajkiem, dodać marchewkę, cebulę i ryż; Uformować kulki i smażyć. Sos przygotować według opakowania, przygotowany sos wlać do patelni z kulkami, dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 16.02.2014 09:29
apetyczne jak widać
MAR3STA 16.02.2013 19:17
świetny obiadek
Iwka 16.01.2013 18:46
apetyczne
gosia56 16.01.2013 18:16
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak