Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z kukurydzą w sosie koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
kukurydza w puszce 3 łyżki
jajko 1 szt
marchew 1 szt
cebula biała 1 szt
sól i pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
koperek 1 łyżka
śmietana 18 proc 1,5 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka kopiata

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z kukurydzą w sosie koperkowym

Mięso mielone przekładamy do miseczki dodajemy do niego jaja, startą na tarce marchew i cebulę ,kukurydzę ,2 łyżki bułki tartej , doprawiamy solą , pieprzem prawdziwym i ziołowym . Wszystko dobrze mieszamy i formujemy pulpeciki które obtaczamy w bułce tartej.
W garnku zagotowujemy ok. litra wody ,wrzucamy pulpeciki, koperek i chwilę gotujemy.
W miseczce mieszamy mąkę ze śmietaną ,dodajemy chochelkę gorącego płynu z gotujących się pulpetów , wszystko wlewamy do garnka mieszamy i zagotowujemy by sos zgęstniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuchcik89 05.01.2016 10:17
z kukurydzą jeszcze nie próbowałam :)
gosia561 04.01.2016 18:29
dzieciaki je bardzo lubią
Madzai 04.01.2016 17:37
Super obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak