Pulpeciki z kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    200 g
  • cilęcina mielona

    0,5 kg
  • marchewka ugotowana

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    0,5 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Gotujemy kaszę gryczaną z kostką rosołową
2. Pulpeciki lepimy z mięsa cielęcego:
- 0,5 kg mięsa cielęcego
- 1 jajo
- sól pieprz
- bułka tarta 0,5 szklanki.
Gotujemy z kostka rosołową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 10.08.2013 19:11
same pyszności
adam1f 12.01.2012 00:18
dobre
swic 31.05.2011 11:17
w moim stylu
novita23 05.05.2011 15:41
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat