Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki z kalafiora

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 25 dkg
bułka 1 szt
kalafior 50 dkg
sól, pieprz
masło 15 g
cebula 1 szt
czosnek 1 zabek
ser 50 g
pomiodry 2 szt
włoszczyzna po 1 łyż
papryka kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki z kalafiora

kalafior pociąć na różyczki i obgotowac z solą . Czosnek i cebule drobno pokroić i obsazyc na masełkui dodac do mięsa. Bułkę namoczyć w wodzie i lekko odcisnac dodac do mięsa i wymieszać razem z przyprawmi i usmażyć pulpeciki. W naczyniu żaroodpornym udładać na przemian w nasmarowanym naczyniu razem z kawałkami pomidora kalafiora i pulpeciki zapiekać z posyapnym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 23.09.2010 09:00
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak