Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z indyka ze szczypiorkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
szczypiorek 1 pęczek
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 2 szczypty
indyk 500 g
kajzerka 1 czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z indyka ze szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Bułkę moczymy w wodzie aż zmięknie. Mielone mięso z udźca indyka mieszamy z roztrzepanym jajkiem, umytym, osuszonym i posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem. Dodajemy też kajzerkę z niewielką ilością wody. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, jak masa jest za twarda, to dodajemy jeszcze odrobinę wody.
Krok 1 - Pulpeciki z indyka ze szczypiorkiem foto
2
Formujemy okrągłe pulpeciki, które układamy w parowarze. Gotujemy na parze przez ok 15-20 minut ( w zależności od wielkości pulpecików).
Krok 2 - Pulpeciki z indyka ze szczypiorkiem foto
3
Najlepiej smakują z warzywami gotowanymi na parze.
Krok 3 - Pulpeciki z indyka ze szczypiorkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asia1985 16.10.2012 18:02
pyszności :)
Katarzyna40 06.10.2012 13:50
pycha
Inal 01.10.2012 19:35
Uwielbiam mięso z indyka:))
miroslawa 01.10.2012 14:23
Pyszne!
IZABELA29 01.10.2012 09:14
zdrowo
Krakowianka 01.10.2012 08:29
podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak