Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki z brukselką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 500 gram
brukselka 15 szt.
jajko 1 szt.
bułka czerstwa 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki z brukselką

Brukselkę wrzucamy do wrzątku i gotujemy około 15 minut. Suchą bułkę moczymy w wodzie, czekamy aż zmięknie, wyciskamy i rozdrabniamy widelcem (można też zmielić ją razem z mięsem). Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, bułkę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy. Mieszamy bardzo dokładnie, jeśli masa jest zbyt mokra dosypujemy trochę bułki tartej. Formujemy placki, którymi oblepiamy brukselkę, obtaczamy je w bułce tartej i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180º przez około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 18.02.2013 12:33
dobre
goofy9 16.02.2013 12:40
świetny pomysł
agnieszkalider 05.02.2013 09:06
rewelacyjny pomysł
Dorian 02.02.2013 22:30
pyszne
Gotuj z Misiem 22.11.2012 11:47
Jak ktoś lubi brukselkę to polecam - dzieci obierały pulpeciki i brukselkę zostawiały :)
medi 22.11.2012 00:00
ładnie wyglądają,a jak smakują...?na pewno wypróbuję:)
Zdzisław 21.11.2012 23:54
dla mnie obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak