Pulpeciki w sosie śmietanowym

Pulpeciki w sosie śmietanowym

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    400 gramów
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
  • woda

    4 szklanki
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1 kostka
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pulpeciki w sosie śmietanowym

Mięso przełożyć do miski. Dodać jajko, sól, pieprz, przyprawę do mięsa mielonego i bułkę tartą. Całość wymieszać, a następnie uformować niewielkie kule z mięsa.

W garnku zagotować wodę z kostką bulionową. Uformowane pulpety przełożyć do garnka i gotować przez około 20 minut. 

W szklance wymieszać śmietanę z mąką i dodać do pulpetów. Doprowadzić do wrzenia, nie gotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Jodaj 20.05.2014 11:49
sosik pychotka :)
Kasia36 01.02.2014 23:30
Smaczny dodatek do kaszy
Milka100 08.11.2013 18:53
Też robię podobne. SUPER
eewelina 14.09.2013 00:49
zrobię na obiad
Megg 11.09.2013 22:03
smaczne pulpeciki na obiad
ppaulina 11.09.2013 16:40
pyszne mięsko
marcia7 11.09.2013 14:43
smakowite takie delikatne
ana1 11.09.2013 11:26
bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat