Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

60 dag mięsa mielonego drobiowego
2 ząbki czosnku
2 małe cebule
jajko
pomidory w puszcze
sos pomidorowy
sól, pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie pomidorowym

Do mięsa dodajemy: jako, pokrojoną cebulę, czosnek, sól, pieprz, bułkę tartą wyrabiamy głądką masę. Odstawiamy.
oliwę rozgrzewamy następnie wrzucamy posiekaną cebulkę, dusimy na małym ogniu aż cebulka się zeszkli. Dodajemy pomidory z puszki oraz sos pomidorowy, chwilę dusimy. Sos podlewamy polową szklanki bulionu i doprawiamy solą, pieprzem, możemy dodac wyciśnięty przez praskę czosnek i suszoną bazylią.
Z masy mięsnej formujemy małe pulpety i wrzucamy do gotującego się sosu. Dusić około 40 minut.
Pulpety podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 24.05.2011 09:20
pyszne
Klaudia007 18.08.2010 11:08
muszę zrobić takie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak