Pulpeciki w sosie pomidorowym

Pulpeciki w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z łopatki

    500 g
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • buluon warzywny

    1 szklanka
  • przecier pomidorowy

    1 szklanka
  • woda

    100 ml
  • ziele angielskie

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielone mięso wyłóż do miski, dodaj pokrojoną w drobną
kostkę cebulę oraz bułkę tartą. Dodaj jajko i przyprawy. Wszystko
wymieszaj. Uformuj pulpety i smaż je na tłuszczu aż się zrumienią. Następnie podlej pulpety bulionem, dodaj przecier pomidorowy, liść laurowy i ziele angielskie i gotuj około 30 min. Mąkę dokładnie rozprowadź w wodzie i mieszając dodaj do sosu i chwile podgotuj. Podawaj z ziemniakami z wody bądź ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 21.05.2013 15:04
Zapowiada się bardzo smakowicie!
ZielonyPokoik 10.05.2013 09:53
Prosto i smacznie!
idealme 10.05.2013 09:45
ale to musi być pyszne!
IwonaDD 10.05.2013 08:56
pyszności !!!
bogusia19 10.05.2013 08:47
niebo w gębie
cukiereczek 10.05.2013 08:44
bardzo smacznie wygląda
dodi 10.05.2013 08:36
pyszności od rana oglądam
2milutka 10.05.2013 08:18
boskie zdjęcie mniam:)
Gracer 10.05.2013 07:45
smacznie się prezentują

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat