Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Mięso

mięso mielone 400 Gram
cebula 1 Sztuka
jajko 1 Sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 Łyżek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 0,5 Łyżeczki
sól i pieprz

Sos

śmietana 1 Sztuka
koperek 2 Łyżki
bulion 0,5 Litra
mąka 0,5 Łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie koperkowym

Do mięsa dodajemy pokrojona cebule, przyprawy, jajka oraz bulke tarta. Ugniatamy mieso i formujemy kuleczki. Kuleczki rzucamy do gorujacego wywaru i zmniejszamy ogien. Po ok 10 min dodajemy smietane, oraz make wymieszana z odrobina zimnej wody do gotujacego sie sosu. Do calosci dodajemy koperek. Po zgestnieniu sosu podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.04.2017 11:01
pyszny obiadek !!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak