Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka wieprzowa
ok.400 gram -
marchewka
1 -
jajko
1 -
koperek
pęczek -
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki -
sól
-
pieprz
-
Papryka ostra mielona Prymat
-
mąka
do panierowania -
woda
1 litr -
kostki rosołowe
2 -
mleko
1/2 szklanki -
mąka
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Pulpeciki w sosie koperkowym
Kroki postępowania



Wszystko razem dokładnie mieszamy.




Po tym czasie sos z pulpetami zagęszczamy mąką wymieszaną z mlekiem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się