Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
chleb 1-2 kromki
cebula 1/2 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól
pieprz
sos
marchew 1 szt duża
pieczarki ok 6 szt
cebula 1/4 szt
śmietana 2-3 łyżki
natka pietruszki 1/2 pęczka
mąka
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie

Chleb zamoczyć w wodzie albo mleku odcisnąć. Dodać do mięsa. Wbić jajko dodać drobno pokrojoną cebulę i tartą bułkę. Doprawić dość mocno do smaku. Marchew pokroić w słupki i zalać wodą ok 1 litra, postawić do gotowania.
Obrane i pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle razem z pokrojoną cebulą i dodać do marchwi. Posolić.
Z masy mięsnej przygotowywać pulpeciki, obtaczać w mące i wrzucać do gotującej się marchwi. Gotować ok 5 min. Dodać pokrojoną natkę pietruszki, sos troszkę zagęścić mąką i dodać śmietanę.

Można doprawić przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 09.02.2017 20:43
Dobre pulpeciki.
katarzynka455 09.02.2017 20:29
Dziękuje Wam pięknie:)))
adelajda 09.02.2017 19:00
dobre pulpety
KORAL 09.02.2017 18:47
Smaczne pulpeciki :)
Aleksandra/Olcia 09.02.2017 17:33
uwielbiamy pulpeciki
w mojej kuchni 09.02.2017 16:47
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak