Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki w sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
mąka
śmietana
olej
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki w sosie

Do mięsa mielonego dodać jajko, bułkę tartą oraz drobno posiekaną cebulę, doprawić do smaku i uformować kuleczki.

Olej rozgrzać w garnku i pod przykryciem podpiec kuleczki z mięsa mielonego. Kiedy kulki będą podpieczone z każdej strony podlać je wodą i dalej dusić.

Kiedy kulki z mięsa mielonego będą już dopieczone w słoiku wymieszać śmietanę z mąką i zrobić biały sos.
Doprowadzić sos do wrzenia i zdjąć z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak