Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki rybne

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 300 g
jajko 1 szt
por 1/2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
tymianek
cząber
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki rybne

Kroki postępowania

1
Mięso z ryby rozdrabniamy na małe kawałki i usuwamy ości. Por myjemy i drobno siekamy. Na patelni roztapiamy masło klarowane i przesmażamy na nim por do zeszklenia. Łączymy mięso z ryby z porem i jajkiem. Dodajemy bułkę tarta do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem, bazylią, tymiankiem i cząbrem.
Krok 1 - Pulpeciki rybne foto
2
Jeżeli klopsiki będziemy serwować dziecięcym niejadkom (jak ja) warto całość zmiksować. Czego oczy nie widzą, buzia zje ;)
Krok 2 - Pulpeciki rybne foto
3
Formujemy spłaszczone kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Pulpeciki rybne foto
4
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy kotleciki na złoto z obu stron. Serwujemy z ziemniakami lub frytkami i ulubiona surówką.
Krok 4 - Pulpeciki rybne foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 30.12.2014 20:29
bardzo apetyczne
Konczi 29.12.2014 19:17
bardzo smakowicie wyglądają
wyattearp 29.12.2014 18:41
fajne pulpeciki
Anna169Hosz 29.12.2014 18:28
Bardzo apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak