Pulpeciki rybne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dowolnej ryby

    50 dag
  • jajko

    1
  • bułai tarta

    3-4 łyżki
  • wywar z warzyw

    0,5 litra
  • śmietana do zup

    100 ml
  • koperek

    2 łyżki
  • mąka

    1-2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet dokładnie obejrzeć czy jest bez ości. Następnie opłukany zmiksować na gładką papkę. Dodać żółtko, bułkę tartą, oraz pianę z białka. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kuleczki i obtaczać je dokładnie z mące. Do wcześniej przygotowanego wywaru warzywnego dodać powstałe pulpeciki dodając koperek. Gotować ok. 10 – 12 minut. pod koniec wlać śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 08.09.2013 08:22
Bardzo dobre są takie pulpeciki z ryb.
manaika 17.02.2012 13:28
super!
szajba2 09.05.2011 16:12
jak rybkę złowię to podobne robię
Barbara55 24.04.2011 14:52
robię podobne
kielcok1 24.03.2011 15:38
fajnie jak pulpecik je pulpeciki
Jolanta40 07.12.2010 14:16
świetny przepis
aginaa 23.09.2010 12:07
uwielbiam
izoldaaa6 08.09.2010 23:46
uwielbiam wszystko z rybek
IlonaAlbertos 10.06.2010 18:53
Szybko i smacznie. Uwielbiam wszelkie dania z ryb. Kiedyś robiłam podobne pulpeciki i bardzo mi smakowały. Na pewno wypróbuję i Twój przepis.
Iwusia 19.05.2010 18:07
Ciekawie się zapowiada :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat