pulpeciki rybne

pulpeciki rybne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryby

    70 dag
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • kasza manna

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżi
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z włoszczyzny ugotować wywar, następnie przecedzić go. na masę rybną zemleć dowolną rybę z bułką która wcześniej moczymy w mleku, odciskamy ją i mielimy z rybką , dodajemy posiekaną cebulę kasze mannę i jajko następnie doprawiamy do smaku. z powstałej masy formujemy kuleczki obtaczać w mące i gotować w wywarze. następnie przygotować naczynie żaroodporne i wysmarować je olejem pulpety posypać bułka tartą.zapiec

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BeataJ 01.08.2012 21:29
ciekawa i smaczna wersja rybnego dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat