Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki nadziane pieczarkami z płatkami owsianymi

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wołowina 25 dag
mielona wieprzowina 25 dag
jaja 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyki
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
tymianek do smaku
płatki owsiane do panierowania
olej do smarzenia
pieczarki marynowane 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki nadziane pieczarkami z płatkami owsianymi

Kroki postępowania

1
Pieczarki starannie odsączyć. Oba rodzaje mięsa wymieszać, dodać jajko i bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Masę dokładnie wyrobić.
Krok 1 - Pulpeciki nadziane pieczarkami z płatkami owsianymi foto
2
Uformować placuszki,na środku każdego ułożyć pieczarkę i zalepić w kulkę. W misce roztrzepujemy jajko i doprawiamy delikatnie solą. Każdą kulkę oblewamy jajkiem a następnie obtaczamy w płatkach owsianych.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć pulpeciki na rumiano z każdej strony.
Krok 2 - Pulpeciki nadziane pieczarkami z płatkami owsianymi foto
3
Dosmażać na rumiano na małym ogniu, wystudzić. Podawać na półmisku z powbijanymi wykałaczkami bądź szpadkami.
Smacznego :)
Krok 3 - Pulpeciki nadziane pieczarkami z płatkami owsianymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.02.2014 23:06
Bardzo ładnie się prezentują!
margaret 10.02.2014 10:31
smaczne:)))
fotoviderek 18.01.2014 10:28
Pyszne pulpeciki :)
Magula 16.01.2014 10:15
super pomysł
15.01.2014 21:49
cudowne...kocham cie skarbie :*

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak