pulpeciki na ostro z czosnkiem

K&J

pulpeciki na ostro z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 dag
  • czosnek

    1 główka
  • pieprz

  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone przyprawiamy pieprzem, solą oraz ostra papryką, siekamy kilka ząbków czosnku i całośc energicznie mieszamy. Do mięsa dodajemy troszeczkę bułki tartej oraz jajko. Całość znów mieszamy. Następnie lepimy małe kulki, obtaczamy je w bułce tartej i wrzucamy na patelnię. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat