Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki na buraczkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 250 gram
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
zioła wedle uznania
buraki 2 średnie
cebula czerwona 1 mała
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki na buraczkach

Buraki gotujemy do miękkości, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Mięso wkładamy do miski, przyprawiamy, wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą. Dokładnie mieszamy. Formujemy małe pulpeciki i smażymy na rozgrzanym oleju. W tym czasie obieramy i kroimy cebulę (najlepiej w półplasterki). Kiedy pulpeciki będą usmażone ściągamy je z patelni, a na ich miejsce wrzucamy cebulę. Lekko solimy, a gdy będzie szklista wrzucamy buraczki i razem podsmażamy. Na koniec przyprawiamy do smaku. Wykładamy na talerz i na wierzchu układamy pulpeciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.11.2014 05:55
apetyczne danie obiadowe..
Adam/ZUB3R 26.11.2014 17:24
wyglądają smacznie
agnieszka214 26.11.2014 16:22
super sie prezentuja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak