Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki musztardowe ze spaghetti

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 300 g
oliwa 1 łyż.
mięso mielone 350 g
Musztarda francuska Prymat 2 łyżecz.
jajko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cebula 1/2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyż.
miód 1 łyż.
musztarda 2 łyż.
bulion drobiowy 300 ml
śmietana 18 proc 3 łyż.
cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt.
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki musztardowe ze spaghetti

Kroki postępowania

1
Klopsiki: Wszystkie składniki na klopsiki umieszczam w misce i dokładnie mieszam. Z masy lepię niewielkie kuleczki.
Krok 1 - Pulpeciki musztardowe ze spaghetti foto
2
Spaghetti gotuję w osolonej wodzie al dente, odcedzam. Oliwę rozgrzewam w rondlu, wkładam kotleciki i smażę aż będą brązowe ze wszystkich stron. Dodaję miód, bulion i musztardę. Doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień i gotuję ok. 5 minut. Wtedy dodaję śmietanę, posiekaną cebulkę i doprowadzam do zagotowania.
Krok 2 - Pulpeciki musztardowe ze spaghetti foto
3
Makaron wykładam na talerze, podaję z pulpecikami w sosie. Posypuję danie posiekanym szczypiorkiem.
Krok 3 - Pulpeciki musztardowe ze spaghetti foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak