Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki mięciutkie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszne pulpety z ziemniaków z dodatkiem parówek. propozycja na ciepłą kolację.

Składniki:

parówki 4 sztuki
boczek 1 kawałek
ziemniaki 500 gramów
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szczypta
żółty ser 1 kawałek
jajko 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Porada

Podałam je z buraczkami domowej roboty.

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki mięciutkie

Ziemniaki gotujemy. Przeciskamy Przez praskę (lub blendujemy blenderem) i czekamy aż ostygną. Parówki,  ser kroimy w kostkę i dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy na gładkie ciasto. Formujemy kotleciki i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak