Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki light

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
sól do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki light

Mięso mielone wrzucamy do miski, dodajemy jajko i tyle bułki tartej żeby masa była zwarta. Solimy do smaku. Z przygotowanego mięsa formujemy kulki. Podpiekamy chwilkę na patelni z obydwu stron. W garnku gotujemy wodę. Wrzucamy kostke rosołową i pulpeciki. Gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.02.2015 19:36
lubię takie do obiadu
pestka 27.02.2015 15:40
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak