Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 600 g
koperek 1 pęczek
cebula 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
Chili pieprz cayenne mielone Prymat pół łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
śmietana 30% 1 szkl
kostka rosołowa 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili

Kroki postępowania

1
Mięso mielone mieszamy pokrojoną w kostkę cebulą, czosnkiem, sola, pieprzem, dosypujemy bułkę tarta, i wyrabiamy pulpety.
Krok 1 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto
2
Świeży koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy.
Krok 2 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto
3
W wodzie rozpuszczamy kostkę rosołku i wrzucamy nasze pulpeciki, dusimy pod przykryciem 10 min.
Krok 3 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto
4
Gdy pulpety są już miękkie, wsypujemy do bazy na sos koperek, chili i słodką paprykę, całość mieszamy i dalej dusimy.
Krok 4 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto
5
Na koniec do sosu wlewamy już tylko słodką śmietankę i mieszamy aż sos zacznie gęstnieć. Gotowe pulpeciki z paprykowym sosem podajemy z ryżem lub ziemniakami.
Krok 5 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ali 20.10.2014 14:24
Wygląda super, zjadłbym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak