Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili

Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    600 g
  • koperek

    1 pęczek
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • chili pieprz cayenne

    pół łyżeczki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    1 szkl
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • bułka tarta

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto
Mięso mielone mieszamy pokrojoną w kostkę cebulą, czosnkiem, sola, pieprzem, dosypujemy bułkę tarta, i wyrabiamy pulpety.
Krok 2 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto
Świeży koperek dokładnie myjemy i drobno siekamy.
Krok 3 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto
W wodzie rozpuszczamy kostkę rosołku i wrzucamy nasze pulpeciki, dusimy pod przykryciem 10 min.
Krok 4 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto
Gdy pulpety są już miękkie, wsypujemy do bazy na sos koperek, chili i słodką paprykę, całość mieszamy i dalej dusimy.
Krok 5 - Pulpeciki indycze w sosie koperkowym z papryką chili foto
Na koniec do sosu wlewamy już tylko słodką śmietankę i mieszamy aż sos zacznie gęstnieć. Gotowe pulpeciki z paprykowym sosem podajemy z ryżem lub ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ali

20.10.2014 14:24
Wygląda super, zjadłbym :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat