Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki gotowane w sosie pomidorowo-paprykowymi

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 350 g
jajko 1
sól
pieprz
kasza manna 3 łyżki
mąka pszenna
sos pimidorowo-paprykowyi
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki gotowane w sosie pomidorowo-paprykowymi

Kroki postępowania

1
Do miski wkładamy mięso mielone i dodajemy jajko oraz przyprawy - sól i pieprz i czosnek - wyrabiamy mięso, dodajemy 2 - 3 łyżki kaszy i dokładnie łączymy z mięsem przez ponowne wyrobienie
Krok 1 - Pulpeciki gotowane w sosie pomidorowo-paprykowymi foto
2
następnie formujemy małe kuleczki pulpowe które obtaczamy w mące pszennej.
Krok 2 - Pulpeciki gotowane w sosie pomidorowo-paprykowymi foto
3
Do garnka wlewamy około 1 - 1,5l wody zagotować z dodatkiem łyżeczki soli - wrzucić pulpety na gotującą się wodę i gotować około 15 minut.
Krok 3 - Pulpeciki gotowane w sosie pomidorowo-paprykowymi foto
4
Następnie wodę należy odlać, a pulpety zalać sosem i pogotować razem pod przykryciem około 5 minut.
Krok 4 - Pulpeciki gotowane w sosie pomidorowo-paprykowymi foto
5
Podawać na gorąco tuz po przygotowaniu
Krok 5 - Pulpeciki gotowane w sosie pomidorowo-paprykowymi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.01.2014 21:06
Muszą być pyszne.
Magula 28.08.2012 12:11
pyszny obiadek
agataw1990 17.08.2012 12:51
pychotka:)
Bożena13 12.08.2012 22:38
Gratuluje świetnego przepisu;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak