Pulpeciki drobiowe z grilla z sałatką z ogórków małosolnych

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pulpeciki drobiowe to uniwersalny składnik, który sprawdzi się nie tylko jako samodzielne danie, ale również dodatek do zup czy kanapek. Nasza propozycja to pulpeciki drobiowe z grilla zestawione z Zupą Jarzynową Kucharek, które w połączeniu stanowią pełne danie, idealne podczas wakacji w plenerze! 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone indycze

    1/2 kg
  • cebula pokrojona w kostkę

    1 sztuka
  • szczypiorek posiekany

    1 pęczek
  • czosnek (roztarty)

    2 ząbki
  • jajko

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • Kucharek SMAK LATA

    do smaku

Sałatka:

  • ogórki małosolne

    6 sztuk
  • cebula pokrojona w kostkę

    1 sztuka
  • koperek świeży

    posiekany pęczek
  • oliwa

    4 łyżki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku

Zupa:

  • zupa jarzynowa Kucharek

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

 

Sposób przygotowania:

1. Do miski wkładamy mięso dodajemy cebulę, szczypiorek, bułkę tartą, czosnek, jajko, doprawiamy do smaku przyprawą do potraw i dokładnie mieszamy.

2. Z tak przygotowanej masy mięsnej formujemy kulki, lekko ugniatamy, smarujemy olejem i grillujemy na tackach aluminiowych lub grillu.

3. Wszystkie składniki sałatki mieszamy i doprawiamy do smaku.

4. Tak przygotowane pulpeciki podajemy z sałatką z ogórków małosolnych.

Zupa:

Zupę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 

 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat