Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki drobiowe z grilla z sałatką z ogórków małosolnych

4.0
(7)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pulpeciki drobiowe to uniwersalny składnik, który sprawdzi się nie tylko jako samodzielne danie, ale również dodatek do zup czy kanapek. Nasza propozycja to pulpeciki drobiowe z grilla zestawione z Zupą Jarzynową Kucharek, które w połączeniu stanowią pełne danie, idealne podczas wakacji w plenerze! 

Składniki:

mięso mielone indycze 1/2 kg
cebula pokrojona w kostkę 1 sztuka
szczypiorek posiekany 1 pęczek
czosnek (roztarty) 2 ząbki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Kucharek SMAK LATA do smaku

Sałatka:

ogórki małosolne 6 sztuk
cebula pokrojona w kostkę 1 sztuka
koperek świeży posiekany pęczek
oliwa 4 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Zupa:

zupa jarzynowa Kucharek 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki drobiowe z grilla z sałatką z ogórków małosolnych

 

Sposób przygotowania:

1. Do miski wkładamy mięso dodajemy cebulę, szczypiorek, bułkę tartą, czosnek, jajko, doprawiamy do smaku przyprawą do potraw i dokładnie mieszamy.

2. Z tak przygotowanej masy mięsnej formujemy kulki, lekko ugniatamy, smarujemy olejem i grillujemy na tackach aluminiowych lub grillu.

3. Wszystkie składniki sałatki mieszamy i doprawiamy do smaku.

4. Tak przygotowane pulpeciki podajemy z sałatką z ogórków małosolnych.

Zupa:

Zupę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak