Pulpeciki cielęce dietetyczne

Pulpeciki cielęce dietetyczne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    1 kg
  • jajka

    6 szt
  • masło

    10 dkg
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    5 dkg
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę namoczyć w mleku, mięso opłukać, pokrajać, zmielić razem z bułką. Masło utrzeć, dodać żółtko, rozetrzeć na jednolitą masę, dodać zmielone mięso, przyprawy i wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać do masy, lekko wymieszać i uformować małe pulpeciki, obtoczyć w mące, ugotować w wywarze z warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dorotka0000025

30.03.2012 13:04
brzmi kuszaco

bami

07.09.2011 10:49
Bardzo fajny przepis, podoba mi się :)

KasiaK90

04.06.2011 10:46
świetne

anja3107

25.05.2011 17:15
fajne

malaczarna23

17.04.2011 22:47
super

Małgorzata113

05.04.2011 09:30
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat