Pulpeciki

Pulpeciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • passata pomidorowa

    500 ml
  • mąka

    4 lyzki
  • śmietana 30%

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Pulpeciki

Kroki postępowania

Krok 1 - Pulpeciki foto
Mięso dokładnie wyrabiamy z przyprawa i formujemy małe kuleczki
Krok 2 - Pulpeciki foto
Następnie każdą kulkę obtaczamy w mące
Krok 3 - Pulpeciki foto
Gotujemy w wodzie lub w bulionie.
Krok 4 - Pulpeciki foto
Odlewamy trochę bulionu dodajemy pasatę pomidorową i gotujemy. Aż sos lekko odparuje.
Krok 5 - Pulpeciki foto
Dodajemy śmietanę doprawiamy do smaku , można dodać np brokuła i jeszcze chwile pogotować

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Bożena Matuszczyk 08.03.2017 16:42
Pyszne kuszące pulpeciki.
Ewelina1991 06.03.2017 20:01
dobre mięsko
Justi2401 06.03.2017 17:07
Proste i pyszne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat