Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
passata pomidorowa 500 ml
mąka 4 lyzki
śmietana 30% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Kroki postępowania

1
Mięso dokładnie wyrabiamy z przyprawa i formujemy małe kuleczki
Krok 1 - Pulpeciki foto
2
Następnie każdą kulkę obtaczamy w mące
Krok 2 - Pulpeciki foto
3
Gotujemy w wodzie lub w bulionie.
Krok 3 - Pulpeciki foto
4
Odlewamy trochę bulionu dodajemy pasatę pomidorową i gotujemy. Aż sos lekko odparuje.
Krok 4 - Pulpeciki foto
5
Dodajemy śmietanę doprawiamy do smaku , można dodać np brokuła i jeszcze chwile pogotować
Krok 5 - Pulpeciki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 08.03.2017 16:42
Pyszne kuszące pulpeciki.
Ewelina1991 06.03.2017 20:01
dobre mięsko
Justi2401 06.03.2017 17:07
Proste i pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak