Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulled pork

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 2 kg
shoarma biała 2-3 łyżki
olej 3 łyżki
cebula 2 sztuki

Porada

*Shoarma biała mieszanka przypraw, którą przywiozłam z Egiptu w skład której wchodzi zwykle pieprz ziołowy, sól, pieprz biały, gałka muszkatołowa goździk, cynamon, kardamon

Przepis i sposób przygotowania na: Pulled pork

Mięso płuczemy osuszamy papierowym ręcznikiem, przekładamy do miski wsypujemy garść mieszanki, dodajemy olej.
"Obtaczamy" mięso w przyprawach i oleju.
Przykrywamy, odstawiamy na całą noc do lodówki.
Cebulę obieramy, kroimy w plastry, kładziemy na dno naczynia żaroodpornego
Mięso przekładamy na cebulę we wspomnianym naczyniu żaroodpornym,
Przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego do 100*C, na dolną półkę, tryb góra dół, pieczemy około ośmiu godzin;)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.02.2016 15:58
jestem ciekawa smaku tak przygotowanego mięska ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak