Pulchny biszkopt

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 szt
  • cukier puder

    3/4 szkl
  • mąka pszenna

    1/2 szkl
  • mąka ziemniaczana

    1/4 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno, dodajemy oba rodzaje cukru i żółtka.Dodajemy oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, lekko mieszamy.Wylewamy do tortownicy wyłożonej folią aluminiową i pieczemy w temp. 175 stopni około 25-30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (43)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 03.10.2013 11:14
fajny biszkopcik
Iwusia 13.09.2013 23:17
no, no z 6 jajek to musi być piękny :)
Alex_M 26.07.2013 10:56
fajny biszkopcik!
bursztynek 09.08.2012 22:44
muszę wypróbować wg twoich proporcji
Katarzyna59 14.05.2012 18:15
fajny
caralajna 14.04.2012 21:13
no proszę jaki ładny
IrenaM 26.03.2012 21:25
wyrośnięty biszkopt nie tylko dla wtajemniczonych :)
KasiaK90 08.03.2012 11:28
super
senninha 15.02.2012 17:52
rewelacyjny :) jaki piękny kolor na zdjęciu!
Motorek 19.01.2012 11:50
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat