Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchne racuszki na maślance

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślanki naturalnej 1/2 l
mąki pszennej 40 dag
jajek 3 szt.
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyzeczki
cynamonu 1 łyzeczka
cukru pudru 7 dag
nektarynek 3 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne racuszki na maślance

Mąkę przesiać. Maślankę rozmącić starannie z żółtkami i mąką. Ucierać na gładką, pulchną masę. Dodać sodę, cukier puder, obrane i pokrojone w kostkę nektarynki oraz cynamon. Na samym końcu dodać pianę ubitą z białek i połączyć składniki.

Racuszki kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.10.2012 20:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak