Przepis i sposób przygotowania na: Pulchne poduszeczki z białym serem.
2.Masło lub margarynę roztapiamy i lekko studzimy. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do mąki dodajemy wyrośnięte drożdże,utarte jajka,sól,roztopione masło i stopniowo wlewając ciepłe mleko zagniatamy ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około półtorej godziny w ciepłe miejsce,żeby podwoiło swoją objętość.
3.Wszystkie składniki nadzienia ucieramy na gładką,jednolitą masę.Cukier dodajemy według uznania.
4.Na stolnicy wałkujemy ciasto.Kroimy w kwadraty lub prostokąty,na każdy nakładamy porcję sera i składamy na pół zlepiając brzegi.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Bułeczki pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.