Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puder bezowy do ciast i ciasteczek

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bezy dowolna ilość
cukier waniliowy 1 op.
aromat w proszku dowolny smak

Porada

Mój puder był przygotowany z domowych miętowych bezików, przez co ma bardzo fajny posmaczek i nadaje dodatkowego aromatu posypywanym potrawom.

Przepis i sposób przygotowania na: Puder bezowy do ciast i ciasteczek

Bezy (w zależności od wielkości) włożyć do malaksera całe lub pokroić w mniejsze kawałki. Dodać odrobinkę aromatu do zmielony w młynku do kawy cukier waniliowy. Składniki zmielić jak najdrobniej, aby powstał pył podobny do cukru pudru. Całość przesiać przez jak najdrobniejsze sitko i przesypać do szczelnego słoiczka.
Używać po posypywania deserów, racuszków, gofrów, ciast i ciasteczek w zamian za cukier puder.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 18.08.2016 15:22
Fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak