Pudding ze szpinakiem

Pudding ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak

    25 dag
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • jaja

    4 sztuki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • bułki

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak oczyścić, umyć, odsączyć, przemielić w maszynce do mięsa i udusić w maśle. Bułki namoczyć w mleku, wycisnąć, przetrzeć przez sito í wymieszać z żółtkami i szpinakiem, dodać pianę ubitą z białek, sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić i włożyć do wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką formy, gotować na parze ok. 45 minut.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat