Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding z perełek tapioki z konfiturą truskawkową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3-4 porcje

perełki z tapioki 1/3 szklanki
mleko 3 szklanki
cukier 2-3 łyżki
sól 1 szczypta

Dodatkowo

konfitura truskawkowa

Porada

Perełki z tapioki są podstawą wielu deserów azjatyckich. Mają neutralny smak, który najlepiej "podkręcić" za pomocą cukru, miodu lub innych dodatków.

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding z perełek tapioki z konfiturą truskawkową

Perełki z tapioki należy wsypać do garnuszka, zalać mlekiem i odstawić na godzinę.
Następnie dodać cukier oraz sól i zagotować.
Całość gotować na małym ogniu przez około 15 minut - do momentu aż tapioka będzie miękka i przezroczysta.
Gotowy pudding przelać do szklanek lub pucharków i ostudzić.
Podawać po schłodzeniu z konfiturą truskawkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 12:29
super.
bietka 08.12.2017 10:05
To ja zabieram jeden, oczywiście ten większy :)
Patrycja33 07.12.2017 23:52
pyszny i zdrowy deserek:)
Jagódka17
Jagódka17 07.12.2017 11:16
świetny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak