Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding z kaszy jaglanej z granolą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jaglana 1/2 szkl
woda do gotowania kaszy 1 szkl
sól 1 szczypta
mleko 1 szkl
dżem z czarnego bzu ok 4 łyżek
dżem z dzikiej róży ok 4 łyżek
granola parę łyżek

Porada

Smaczne i pełnowartościowe śniadanie w postaci puddingu z kaszy jaglanej. Proste w przygotowaniu, pomimo tego, że składa się z kilku warstw i wygląda jak deser :)

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding z kaszy jaglanej z granolą

Kaszę jaglaną wypłukać parę razy w zimnej wodzie. Przełożyć na sitko i sparzyć wrzątkiem tuż przed gotowaniem. Wrzucić na osoloną, wrzącą wodę i przykryć garnek pokrywką. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż wchłonie cały płyn i zmięknie. Wlać mleko i miksować blenderem, aż masa stanie się jednolita.
Kaszę podzielić na cztery części. Do jednej dodać 2 łyżki dżemu z czarnego bzu, do drugiej dżem z dzikiej róży, a dwie pozostałe pozostawić bez dodatków. Warstwy nakładać do szklaneczek przesypując je granolą. Na wierzch położyć po łyżce samego dżemu, bo jest naprawdę smaczny :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.06.2017 13:09
świetne śniadanie
Ada-Gaba 07.05.2017 13:48
fajna propozycja
gosia56 05.05.2017 10:21
pyszny deser
halina17 04.05.2017 22:12
Dobry deser.
Bernadeta1 04.05.2017 16:55
pyszne slodkości
Wiktoria29 04.05.2017 16:02
zjadłabym....
bietka 04.05.2017 10:23
pychota, porywam jeden deserek : )
Wiesława1 04.05.2017 10:17
Pyszna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak