Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding z bułek na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miąższ z bułek pszennych 300 g
mleko 1 l
masło 90 g
cukier 200 g
jaja 6 szt
laska wanili 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pudding z bułek na słodko

Gotować kilka minut mleko z masłem i laską wanilii, dodać kawałki bułki i trzymać na bardzo małym ogniu, aż bułka wchłonie mleko; przed zdjęciem z ognia dodać cukier i dobrze wymieszać. Po zdjęciu z ognia dodawać pojedynczo żółtka i energicznie mieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą bułczaną.Włożyć do natłuszczonej formy i piec 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak